Mehmet Şehirli yazdı: Bu galibiyet derbi sornası moral oldu

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi maçında rakibi U.S Gılloise’yi 2-1 yenerek grupta 3 puanı aldı. Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda oynanan maçta teknik direktör Mourinho, bu maça başlarken diğer maçlara göre çok daha farklı onbirle oyuna başladı. Cengiz Ünder, İrfan Can Kahveci, Abramart ve Becau’yu ilk onbir de oynatırken, İsmail Yüksek, Tadic ve Edin Dzeko’yu yedek kulübesinde oturttu. 
Fenerbahçe golü attığı 26'ncı dakikaya kadar oyunda bir varlık gösteremedi. Bu arada kaleci Livakovic U.S Gilloise’nin iki tane gol  pozisyonunu kurtarararak takımına moral verdi. 
Fenerbahçe golden sonra daha iyi bir oyun ortaya koyarak ikinci devrede yaptığı değişiklerle maçı kazanmasını bildi. Takımın en iyi oyuncuları Çağlar, Fred, Abramat ve bir de penaltı kurtaran  kaleci Likovic oldu 
Abramat Fenerbahçe’de çıktığı ilk onbir maçında sanki yıllardır Fenerbahçe’de oynuyor gibi hiç hata yapmadan maçı bitirdi. 
Yanlız Mourinho neden Mert Hakan’a bu kadar kadroda yer veriyor anlamış değilim ceza sahası içinde iki tane yüzde yüz golü atamadı üstelik Osayi Sanuel’in ilk sarı kartı gördüğü pozisyonda bom boş topu hızlı vuruşla Osayi Samuel’e göndermesi de  acemice bir hareketti ve Osayi’de pozisyon sonunda sarı kart gördü. 
Fenerbahçe’nin Avrupa maçlarında 90'ıncı dakikalarda yediği gollere bir yenisi de bugün eklendi. Maçın Fransız hakemi Benoit Bastien ise maçta El-Nesiri’nin ceza sahasına girdiği an düşürülmesine penaltı vermedi. Bir de U.S Giluise’nin golü net ofsayıttı ve VAR nasıl oldu o gölü verdi anlayamadım. Maçın sonunda Fenerbahçe maçı 2-1 kazandı ve ülke puanında katkı sağladı.

Artık Fenerbahçe'nin ritim bulması, göze hoş gelen futboldan öte, galibiyete inandıran bir futbol oynaması gerekyior. Taraftarın sabrı falan kalmadı. Ve en ufak bir çıtırtıda değil Ali Koç, Mourinho'yu bile bu taraftar tanımaz.