Yoğun nem, sıcaklığı 6 derece yüksek hissettirdi

Turizm kenti Antalya'da kurban bayramı boyunca 40'lı derecelerin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, yüksek nemle daha hissedilir hale geldi. Nem oranı kent genelinde yüzde 80'in üzerine çıkarken hava sıcaklığı da 30 dereceyi gördü. Yüksek nemle birlikte hissedilen hava sıcaklığının 36 derece ölçüldüğü turizm kentini kuş bakışı gören Kepez Seyir Terası'nda kent manzarası yoğun nem nedeniyle görülmez oldu.

Antalya'da yaşayan Osman Kuralay, manzaranın normal günlerde net şekilde görüldüğünü, yüksek nem nedeniyle sadece nem bulutlarının görüldüğünü söyledi. Kuralay, “Yüksek yerler ve ormanlık alanlar tercih edilmeli. Dışarı çıkılmaması lazım. Denizi görmek imkansız şu an diye konuştu. Çorum'dan tatil için Antalya'ya geldiğini söyleyen Serdar Kuralay da sıcak hava nedeniyle yürümekte dahi zorlandığını anlattı.

Diğer yandan kentin Konyaaltı Sahili'ni kuş bakışı gören varyantlarda da nem bulutlarının yoğunluğu dikkati çekti. Beydağları manzarası yoğun nem nedeniyle silüet olarak görüldü. Sahilin yoğunluğu dikkati çekerken, bazı vatandaşlar denizde yüzerek serinlemeyi, bazıları ise sahilde güneşlenmeyi tercih etti.