'Beşli Çete' ibaresiyle gündeme gelen 'İtibar' ve 'ceza' düzenlemesi AKP'nin önergesiyle tekliften çıkarıldı

31.03.2022 - 19:01, Güncelleme: 31.03.2022 - 19:01
 

'Beşli Çete' ibaresiyle gündeme gelen 'İtibar' ve 'ceza' düzenlemesi AKP'nin önergesiyle tekliften çıkarıldı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, torba kanun teklifinin görüşmeleri sürüyor. Görüşmeler sırasında finansman şirketleri, finansal kiralama, faktoring şirketleri için getirilen ‘itibar’ ve bu kapsamdaki ‘aykırı’ habere üç yıla kadar hapis cezası getirilmesini öngören düzenleme AKP’li milletvekillerinin önergesiyle tekliften çıkarıldı. Söz konusu düzenleme, 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu’na tabi şirketler hakkında itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek haber yayınlanması, isimleri belirtilmese dahi şirketlerin güvenilirliği konusunda kamuoyunda tereddüde yol açacak veya şirketlere duyulan güveni sarsacak veya şirketlerin mali bünyelerinin olumsuz etkilenmesine neden olabilecek nitelikte asılsız haberler yapılmasını yasaklıyordu. Bir şirketin itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek asılsız haber yayanlara bir yıldan üç yıla kadar hapis ve bin günden iki bin güne kadar adli para cezası verilmesi öngörülüyordu. Önerge üzerinde söz alan AKP Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, maddenin tekrar değerlendirilmek üzere geri çekildiğini söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, torba kanun teklifinin görüşmeleri sürüyor. Görüşmeler sırasında finansman şirketleri, finansal kiralama, faktoring şirketleri için getirilen ‘itibar’ ve bu kapsamdaki ‘aykırı’ habere üç yıla kadar hapis cezası getirilmesini öngören düzenleme AKP’li milletvekillerinin önergesiyle tekliften çıkarıldı.

Söz konusu düzenleme, 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu’na tabi şirketler hakkında itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek haber yayınlanması, isimleri belirtilmese dahi şirketlerin güvenilirliği konusunda kamuoyunda tereddüde yol açacak veya şirketlere duyulan güveni sarsacak veya şirketlerin mali bünyelerinin olumsuz etkilenmesine neden olabilecek nitelikte asılsız haberler yapılmasını yasaklıyordu. Bir şirketin itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek asılsız haber yayanlara bir yıldan üç yıla kadar hapis ve bin günden iki bin güne kadar adli para cezası verilmesi öngörülüyordu.

Önerge üzerinde söz alan AKP Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, maddenin tekrar değerlendirilmek üzere geri çekildiğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakinca.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.