Bakan Kurum: Adana Ceyhan'da afet konutlarımızı tamamladık

Güncel (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 02.03.2025 - 17:11, Güncelleme: 02.03.2025 - 17:11
 

Bakan Kurum: Adana Ceyhan'da afet konutlarımızı tamamladık

ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ceyhanlı depremzede Ceylan Gök'ün 'Hayalini kağıda çizdiğim o evde oturuyorum' sözlerini alıntılayarak, "Adana Ceyhan'da da TOKİ ile yaptığımız afet konutlarımızı tamamladık" dedi.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat depremlerinden zarar gören Adana'da da inşa ve ihya çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. TOKİ, Ceyhan ilçesindeki Mithatpaşa Mahallesi'nde 3 etap olarak başlattığı 1357 afet konutunun tamamının inşasını bitirdi. Mithatpaşa Mahallesi'ndeki yeni evlerine yerleşen vatandaşların görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, hak sahibi Ceylan Gök'ün 'Hayalini kağıda çizdiğim o evde oturuyorum' sözlerini alıntılayarak, "Adana Ceyhan'da da TOKİ ile yaptığımız afet konutlarımızı tamamladık" ifadelerini kullandı. 'DEPREMİN SENESİ DOLMADAN ANAHTARI ALDIM' Görüntülerde yer alan depremzede Ceylan Gök, hayal ettiği eve kavuşma hikayesini şöyle anlattı: "Benim yıllar önce yazdığım bir kağıt var, hala bende durur. O kağıda, '3+1, kileri olan bir ev' yazıyorum, 'güney cepheli olsun' diyorum. Şu anda o evde oturuyorum şükürler olsun. Normal şartlarda imkansız bir şeyi başardılar. Depremin senesi dolmadan evin anahtarını aldım. Burası tamamen hayal ettiğim gibi." 
ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ceyhanlı depremzede Ceylan Gök'ün 'Hayalini kağıda çizdiğim o evde oturuyorum' sözlerini alıntılayarak, "Adana Ceyhan'da da TOKİ ile yaptığımız afet konutlarımızı tamamladık" dedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat depremlerinden zarar gören Adana'da da inşa ve ihya çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. TOKİ, Ceyhan ilçesindeki Mithatpaşa Mahallesi'nde 3 etap olarak başlattığı 1357 afet konutunun tamamının inşasını bitirdi. Mithatpaşa Mahallesi'ndeki yeni evlerine yerleşen vatandaşların görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, hak sahibi Ceylan Gök'ün 'Hayalini kağıda çizdiğim o evde oturuyorum' sözlerini alıntılayarak, " Adana Ceyhan'da da TOKİ ile yaptığımız afet konutlarımızı tamamladık" ifadelerini kullandı.

'DEPREMİN SENESİ DOLMADAN ANAHTARI ALDIM'

Görüntülerde yer alan depremzede Ceylan Gök, hayal ettiği eve kavuşma hikayesini şöyle anlattı:

"Benim yıllar önce yazdığım bir kağıt var, hala bende durur. O kağıda, '3+1, kileri olan bir ev' yazıyorum, 'güney cepheli olsun' diyorum. Şu anda o evde oturuyorum şükürler olsun. Normal şartlarda imkansız bir şeyi başardılar. Depremin senesi dolmadan evin anahtarını aldım. Burası tamamen hayal ettiğim gibi." 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakinca.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.