Çin, 'denizaltı uzay istasyonu’ inşa ediyor

Dünya (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 20.03.2025 - 15:14, Güncelleme: 20.03.2025 - 15:14
 

Çin, 'denizaltı uzay istasyonu’ inşa ediyor

ÇİNLİ bilim insanları, Güney Çin Denizi'ni keşfetmek için mürettebatlı 'denizaltı uzay istasyonu' inşa ettiklerini açıkladı.
Çin, Güney Çin Denizi'nin 2 bin metre derinliğinde konumlanacak 'denizaltı uzay istasyonu' projesine onay verdi. Araştırma istasyonunun yaklaşık 2030 yılında hizmete gireceği ve metan hidrat ile nadir minerallerin keşfi için kullanılacağı kaydedildi. Çin Bilim Akademisi Güney Çin Denizi Okyanus Bilimi Enstitüsü, projenin, Hong Kong'un kuzeybatısındaki liman kenti Guangzhou'da yürütüldüğünü belirterek, 'Soğuk Sızıntı Ekosistemi Araştırma Tesisi’nin inşasını beş yıl içinde tamamlamayı umduklarını bildirdi. Güney Çin Denizi Okyanus Bilimi Enstitüsü müdürü ve projenin lideri Li Chaolun yaptığı açıklamada, "Tesis, insanlı uzay görevlerinden ve derin deniz denizaltılarından gelen teknolojilerin yanı sıra madencilik operasyonlarından gelen yaşam destek sistemlerini de içeriyor. Bu, su altında bulunan bilim insanlarının 30 güne kadar nispeten rahat bir ortamda çalışabilmelerini sağlıyor" dedi. Araştırmacılar tarafından 'denizaltı uzay istasyonu' olarak adlandırılan bu yapı, özellikle 'soğuk kaynaklar' olarak bilinen deniz tabanı çıkışlarını incelemek için kullanılacak.
ÇİNLİ bilim insanları, Güney Çin Denizi'ni keşfetmek için mürettebatlı 'denizaltı uzay istasyonu' inşa ettiklerini açıkladı.

Çin, Güney Çin Denizi'nin 2 bin metre derinliğinde konumlanacak 'denizaltı uzay istasyonu' projesine onay verdi. Araştırma istasyonunun yaklaşık 2030 yılında hizmete gireceği ve metan hidrat ile nadir minerallerin keşfi için kullanılacağı kaydedildi.

Çin Bilim Akademisi Güney Çin Denizi Okyanus Bilimi Enstitüsü, projenin, Hong Kong'un kuzeybatısındaki liman kenti Guangzhou'da yürütüldüğünü belirterek, 'Soğuk Sızıntı Ekosistemi Araştırma Tesisi’nin inşasını beş yıl içinde tamamlamayı umduklarını bildirdi.

Güney Çin Denizi Okyanus Bilimi Enstitüsü müdürü ve projenin lideri Li Chaolun yaptığı açıklamada, "Tesis, insanlı uzay görevlerinden ve derin deniz denizaltılarından gelen teknolojilerin yanı sıra madencilik operasyonlarından gelen yaşam destek sistemlerini de içeriyor. Bu, su altında bulunan bilim insanlarının 30 güne kadar nispeten rahat bir ortamda çalışabilmelerini sağlıyor" dedi.

Araştırmacılar tarafından 'denizaltı uzay istasyonu' olarak adlandırılan bu yapı, özellikle 'soğuk kaynaklar' olarak bilinen deniz tabanı çıkışlarını incelemek için kullanılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakinca.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.